Populacja i jakość cydru stale rośnie. Specyfikacje są coraz większe, aby odzwierciedlić potrzeby konsumentów i dłuższy okres przydatności do spożycia wymagany w przypadku produktów wysyłanych na dalsze odległości. Oprócz cydrów żywych i mętnych, w większości produkowanego wolumenu nacisk położony jest na zapewnienie konsumentom świeżego w smaku i wizualnie doskonałego produktu. Kluczem do osiągnięcia tych wymagań jest skuteczność filtracji przez cały proces. Do produktów przeznaczonych do pasteryzacji filtracja produktu końcowego ma przede wszystkim zapewnić walory wizualne – klarowność, chociaż zastosowanie filtrów stabilizujących zapewnia również podwójną jakość barierowego podejścia do jakości mikrobiologicznej. Do stabilizacji na zimno produktów, czy to w szkle, PET czy beczce, filtr musi zapewniać: gwarancje ochrony przed niestabilnością mikrobiologiczną. W całym procesie mikrofiltracja odgrywa dużą rolę w zapewnianiu jakości płynów pomocniczych, takich jak dwutlenek węgla, para i woda. Parker Domnick Hunter nawiązał współpracę z producentami cydru, aby sprostać ich zmieniającym się potrzebom na przestrzeni lat. Dzięki ustrukturyzowanemu podejściu opartemu na aplikacjach możemy zapewnić różne poziomy klarowności i stabilności mikrobiologicznej w całym procesie produkcyjnym, przy jednoczesnym wykazaniu udowodnionej redukcji kosztów dzięki wydajności operacyjnej i konstrukcji filtra. Jakość, ekonomiczność i ciągła optymalizacja procesów to nasze stałe zobowiązania.